Despre noi
Localizat la câteva minute de Piața Unirii, Gateway VR studio este primul studio de realitate virtuală din București. Punem la dispoziția clienților noștri echipamente VR HTC Vive și Oculus Rift într-o configurație ce permite și experiențe virtuale în grup. Vino cu cu prietenii, colegii sau familia să experimentezi viitorul entertainmentului și să pășești în alte lumi.
La Gateway VR Studio poți închiria echipamentul cât timp dorești și îți poți alege orice experientă sau joc VR din librăria noastră cu titluri imersive atent alese.
Studioul este numai o activitate din portofoliul nostru. Echipa Gateway vine pregătită cu soluții de high-tech immersive media, VR & AR pentru evenimentele clienților. Fie că este de vorba de o petrecere privată de companie unde putem duce distracția la un alt nivel, o activare de brand bazată pe o experiență inedită dezvoltată special, o zi de naștere memorabilă sau un team-building bazat pe fun și colaborare virtuală noi suntem pregătiți cu o soluție. Contactează-ne pentru o ofertă personalizată.
Educația copiilor este de asemenea o pasiune pentru noi. Programul Reach VR foloseste tehnologia de realitatea virtuală pentru a învăta copiii o paletă largă de materii, cu scopul de a-și atinge adevăratul potențial. De la explorarea Pământului până la călătoria în timp și vizitarea orașelor antice sau jocul cu gravitația sunt doar câteva dintre activitățile propuse de noi. Lecțiile nu au fost niciodată atât de interesante, hai cu noi să învățam în viitor!
Ce înseamnă VR?
Prin intermediul realității virtuale, oricine poate trăi senzația de zbor, poate călători pe lună sau de ce nu pe Marte? Oricine poate deveni un erou de acțiune sau poate intra în pielea unui personaj de poveste. Imaginația este limita aici.
Studioul nostru este un portal către aceste activități fantastice.
Ce este realitatea virtuală? VR
Realitatea virtuală e un mediu artificial, creat cu ajutorul computerului. Prin intermediul unei căşti sau unor ochelari de VR şi al unor controller, eşti transportat într-o nouă lume, în care poţi explora, te juca sau experimenta senzaţii noi.
Ce este realitatea augmentata? AR
La prima vedere seamănă cu realitatea virtuală, care şi ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor mobile, dar în esenţă sunt două tehnologii şi experienţe complet diferite. Realitatea virtuală necesită “scufundarea” într-un mediu virtual fără a mai păstra contactul senzorial cu lumea reală din jurul tău. În schimb, realitatea augmentată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzaţia că se afla chiar în faţa ta, păstrând legătură cu mediul înconjurător.
Ce este realitatea mixtă? MR
Realitatea mixtă are o definiţie similară cu cea a realităţii augumentate, dar totuşi opusă prin faptul că în loc să ai o suprapunere de imagini digitale şi text peste RR, această tehnologie încearcă să creeze un mediu în care utilizatorul va trata obiectele ca şi cum ar exista acolo. Exemple aici ar fi Skype sau vizionarea video de pe Microsoft HoloLens, dar se extinde şi la filmări 2D, unde cel ce vizionează poate observa utilizatorul de VR într-un mediu pe care ochelarii de realitatea virtuală îl proiectează.
Mă pot juca în VR chiar dacă nu sunt neapărat gamer?
Clar, oricine se poate juca sau experimenta în VR. Nu toate experienţele existente pe sistemele de realitate virtuală sunt jocuri, aşa că poţi să desenzi în 3D sau să vezi documentare sau chiar să te plimbi pe fundul mărilor. Depinde doar de ce ai chef să faci şi să experimentezi, iar la studio avem o paletă largă de experienţe din care poţi alege.
Pot şi copiii să se joace în VR?
Evident, e o zonă deschisă tuturor vârstelor, însă recomandăm aceste experienţe copiilor de la 7 ani în sus, care să fie însoţiţi de un adult. Dacă vreţi, puteţi să vă aduceţi şi bunicii să se bucure de o experienţă cu adevărat inedită.
Ce echipament aveţi la studio?
Te poţi juca cu HTC Vive, care la momentul actual are cea mai bună tehnologie de pe piaţă şi paleta cea mai largă de experienţe, dar poţi încerca şi Oculus Rift.
Mă pot juca cu prietenii?
Sigur, există şi o serie de jocuri care sunt disponibile în multiplayer, tot ce trebuie să faceţi e să intraţi în zona de rezervări. Dacă vreţi mai multe detalii, echipa noastră vă sta la dispoziţie cu sfaturi la prima mână, testând înainte aplicaţiile pe care le oferim la studio.
Ce fel de experienţe sunt disponibile?
Avem jocuri pentru toate gusturile, de la shootere, până la acţiune sau experienţe destinate celor mici. Plus, poţi desena în 3D, explora Everestul, adâncul oceanelor sau chiar jungle amazoniană. Cel mai simplu e să verifici lista noastră de experienţe AICI.
Pot face o rezervare pentru un grup mai mare?
Sigur, însă pentru rezervări de grupuri e cel mă bine să ne daţi un mail la [email protected]. Aşa putem să vă ajutăm în alegerea timpului potrivit, a jocurilor pe care vreţi să le încercaţi şi să vă asigurăm cea mai bună experienţă posibilă.
Putem face un party cu VR?
Dacă vreţi să aveţi o petrecere în care tehnologia să fie atracţia serii, tot ce trebuie să faceţi e să ne daţi un mail la [email protected] Avem experienţa unei palete largi de evenimente: de la petreceri corporate la party-uri private şi campanii de brand awareness, aşa că vă putem asigura un moment de succes.
Există limitări fizice sau psihice pentru jocul în VR?
Sistemele de VR pot fi folosite de oricine, atâta timp cât mişcările capului, gâtului şi mâinilor nu sunt împiedicate. Însă unele jocuri pot produce rău de mişcare, aşa că dacă vă ştiţi sensibili vă recomandăm să fiţi precauţi. Rugămintea este valabilă şi pentru cei care suferă de epilepsie pentru că unele experienţe pot declanşa o criză. Dacă purtaţi ochelari, în funcţie de adaptabilitatea fiecăruia e posibil sau nu să fie nevoie să îi folosiţi, sistemele funcţionează în ambele variante.