VR controlat cu puterea minții
10Aug

Puterea minții în realitate virtuală? Yes, please!

Ce ai spune dacă ai putea controla un univers digital doar cu puterea minții? Domeniul realității virtuale presupune o dezvoltare continuă. Fie că este vorba despre software, hardware sau felul în care controlăm aceste sisteme, există  progres zilnic.  Aici poți citi mai multe despre sistemele VR existente.  Astăzi vom discuta despre felul în care putem controla aceste device-uri VR. Dar nu cu ajutorul unor telecomenzi, mănuși, benzi de alergare omni direcționale sau sistemul de controlare al gesturilor Leap Motion. Toate acestea devin redundante o dată cu sosirea interfețelor care îți permit să controlezi lumea înfățisată cu puterea minții. O astfel de interfață, de tipul creier-computer este cea de la companii precum Neurable.

VR controlat cu puterea minții

 

Neurable a arătat lumii în premieră interfața creier-computer (BCI), interfață care înlocuiește cureaua clasică de prindere a HTC VIVE.  Cei șapte electrozi de pe cască citesc semnale specifice de la activitatea cerebrală a utilizatorului, denumite semnale cu potențial legat de eveniment (ERP), și nu cele de tipul EEG (electroencefalogramă). Platforma tech  BCI a celor de la Neurable este de natură agnostică și se bazează pe un soft al unei mașinării care învață pentru ea. Ceea ce presupune faptul că, de exemplu, orice companie ar putea utiliza platforma pentru propriul soft care să ruleze și pe Oculus Rift sau alt tip de sistem VR.

VR controlat cu puterea minții

 

Pentru promovarea BCI, Neurable a făcut un parteneriat cu eStudiofuture pentru a creea Awakening. ” Awakening este o poveste futuristică ce amintește de serialul Stranger Things: ești un copil ținut prizionier într-un laborator știițific al guvernului”, relatează Michael Thompson de la Neurable într-un articol pentru Medium. ” Descoperi faptul că experimentele te-au înzestrat cu puteri telekinetice. Trebuie să  îți folosești puterea minții pentru a evada din celulă, să învingi paznicii roboți și să ieși din facilitate. Jocul îți permite să  manipulezi obiecte și să te lupți cu puterea minții și se derulează în întregime fără ajutorul unor controllere manuale”.

Crezi că acest tip de tehnologie este mult prea avansat? Gândește-te mai bine. Se pare că acest produs va beneficia de o lansare comercială în 2018.  CEOul Neurable a declarat că sunt vizate VR Arcade-urile (sălile de joacă pentru VR). „Ceea ce înfățișăm acum nu este decât o variantă scurtă a jocului. Nu suntem de fapt o compaie care se bazează pe jocuri sau hardware… Dar acest joc este primul lucru pe care dorim să îl oferim studiourilor care folosesc tehnologia noastră”, a adăugat acesta.

Nu ne putem abține să ne gândim la ceea ce ar putea presupune un astfel de progres tehnologic. O modalitate prin care putem exersa cu adevărat abilitățile noastre cerebrale, un mod de a ne controla și concentra gândurile și de a ne mări procentul de utilizare al creierului.

Aștepăm cu deosebit interes acest upgrade al căștilor VR cât și jocul în sine – care nouă ni se pare foarte cool. Pe măsură ce Neurable continuă dezvoltarea produsului vă vom ține la curent cu veștile. Până atunci vă așteptăm la Gateway VR Studio pentru a experimenta beneficiile realității virtuale în modul clasic.

#comeplayatgateway!

Articol preluat și adaptat de pe https://www.vrfocus.com/2017/08/thought-controlled-vr-is-on-the-way-with-neurables-brain-computer-interfaces/

Andreea

ABOUT THE AUTHOR

Andreea
Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams

Leave A Comment