Armata americana se antreneaza in realitatea virtuala
Dacă multinaţionalele au ajuns să folosească VR-ul că metodă de training şi soldaţii au ajuns să o utilizeze. Armata americana se antrenează în realitatea virtuală pentru situaţiile din teatrele de operaţiuni.
Ideea nu e deloc nouă, U.S. Army folosind-o încă din 2012, dar noul program de antrenament oferă celor care se ocupă de sesiunile de training posibilitatea de a realiza locuri şi scenarii apropiate de ceea ce soldaţii ar găsi la faţa locului. Astfel, militarii sunt mult mai bine pregătiţi atunci când ajung în zonele de conflict, ştiu deja ce au de făcut şi cum să se mişte în mediul în care au fost trimişi, antrenându-se deja acasă.
Cu ajutorul imaginilor din satelit, street view şi informaţiilor deja existente, trainerii reuşesc, prin intermediul inteligenţei artificiale, să creeze scenarii cât mai realiste, coroborând informaţii deja disponibile cu date despre soldatul care se antrenează. Adăugând la toate acestea variabile în continuă schimbare, schema de antrenament îl va ţine mereu în priză pe soldat, pregătindu-l pentru o mulţime de scenarii. Evident, scopul unor asemenea simulări este crearea unor situaţii cât mai apropiate de ceea ce echipele ar putea găsi în teren, pentru că răspunsul să fie eficient, la fel ca planificarea şi logistica necesară unor asemenea misiuni.
Armata americana a construit deja versiuni pentru zone precum Coreea de Nord, Coreea de Sud, San Francisco, New York şi Las Vegas, iar datorită acestei noi tehnologii, armata poate alege un scenariu, iar acesta va fi generat în doar câteva zile.
Am mai văzut asemenea trainiguri şi pentru alte situaţii, inclusiv atacurile armate, fiind folosite în şcoli. La nivel civil, training-urile în realitatea virtuală au fost deja implementate de nume precum Honeywell sau Volkswagen Group, care au descoperit că asemenea lecţii sunt mult mai uşor de înţeles de către utilizatori.