Bhautik foloseste realitatea virtuala pentru a intersecta arta si stiinta
Poate că lucrează în realitate virtuală, dar Bhautik Joshi face ca visele sale să devină realitate încă din copilărie. Revoluționează editarea video VR și o aduce mai aproape de utilizatori.
Când Bhautik a văzut pentru prima dată Star Wars, copil fiind, și-a dorit să lucreze la acel film. Dăm un flash forward în anul 2007 cînd îl vom regăsi lucrând la Industrial Light and Magic, chiar compania din spatele efectelor vizuale din Star Wars și a multor altor filme. A devenit din ce în ce mai pasionat de fotografie. Atât de pasionat încât s-a angajat la Flickr. Nu este o mare surpriză faptul că următorul pas avea să fie în Adobe unde avea să urmărească o carieră care echilibra arta și știința.
Astăzi Bhautik este Inginer de Cercetare Senior pentru Adobe Research și lucrează la video în realitate virtuală împreună cu echipele Premier și After Effects. Ținta este de a rupe barierele tehnologiei prin a face realitatea virtuală și mai imersivă, într-atât încât vei putea edita filmele direct din VR și creea altele noi direct din realitatea virtuală.
Prin natura muncii sale Bhautik lucrează și cu alte companii pentru a îmbunătăți tehnlogia VR și pentru a afla cum pot susține mai multe camere. Prin aceste colaborări Bhautik se află în poziția unică de a se concentra pe construirea și îmbunătățirea tehnlogiei pentru o varietate cât mai mare de parteneri.
Partea cea mai bună pentru cei ca Bhautik este oportunitatea de a creea unelte creative pentru sine. Acest mix de artă, știință și tehnologie.
Între timp Bhautik continuă să inoveze și așteaptă cu nerabdare să vadă unde va ajunge tehnlogia realității virtuale înainte ca noa generație tech să prindă viață.
Dacă te pasionează editarea video VR, află că ultimul update al Pemiere Pro include noi unelte de editare pentru videouri 360 și VR stereoscopic.
Ce înseamnă VR stereoscopic?
Un video standard 360 este un video sferic care seamănă cu vizionarea lumii pe glob. Dacă te uiți la ea cu un headset VR, simți ca și când ai fi în interiorul globului și privești suprafața interioară. Cînd îți miști capul ai senzația că esti în scenă. Videoruile stereoscopice sunt ceva mai diferite diferite: adaugă adâncime imaginii pe care o vezi. Experimentezi și trăiești natural adâncimea imaginii – ca în filmele 3D.
Cum am mai spus, viitorul este aici, iar dacă vrei să afli mai multe poți să ne contactezi oricând.
Articol preluat de pe Adobe.com