Citeste carti pentru copii in realitatea virtuala si augmentata
Nu a durat mult şi realitatea virtuală a ajuns la cărţi pentru copii. Musemio, o companie londoneză educaţională împreună cu AR Market, un publisher italian specializat pe literatura pentru copii lansează The Case of the Missing Cleopatra.
Cartea pentru copii poate fi citită un device smart, iar cu ajutorul realităţii augmentate, momente şi locuri din poveste prind viaţă. Realizatorii o descriu drept un o investigaţie care include atât provocări activate în cadrul realităţii augmentate cât şi lumi pe care le pot descoperi în realitatea virtuală, toate în contextul cărţii.
După cum se vede în imagini, cei mici vor putea să descopere un conţinut interactiv printre paginile cărţii. Mai mult, kit-ul cărţii The Case of the Missing Cleopatra mai include şi un mic headset VR cardboard pe care cei mici îl pot folosi pentru a investiga lumea egipteană. Folosirea tehnologiei îi va duce pe copii mai departe în lumea poveştii şi se vor folosi de VR şi AR pentru a descoperi cum şi de ce a dispărut Cleopatra. Cartea este deja disponibilă pentru cei care vor să încerce o nouă formă de a citi copiilor – costă 29 de euro şi include şi kitul pentru realitate virtuală, iar aplicaţia necesară pentru a o putea rula se găseşte gratis pentru Android şi iOS. Realizatorii recomanda cartea pentru cei cu vârsta de peste 7 ani.
Realitatea virtuală are deja un rol educaţional, iar unele şcoli au început deja să o folosească pentru a le demonstra elevilor concepte său idei sau pentru a le arăta momente istorice importante. Mai mult, Lenovo este atât de sigur ca viitor al educaţiei în realitatea virtuală încât a construit un headset special pentru acest scop. Realitatea virtuală este o metodă foarte bună în educaţia alternativă – copiii pot experimenta cu legile fizicii în VR, pot descoperi întreaga lume, dar şi adâncul oceanelor şi pot explora jungla Amazonului fără să fi părăsit pentru vreo secundă sala de clasă. În plus, interactivitatea realităţii virtuale le oferă posibilitatea de a învăţa în ritmul propriu şi de a descoperi singuri lucruri noi şi interesante