Exploreaza cosmosul in realitatea virtuala
Există o mulţime de aplicaţii care ne permit să explorăm cosmosul in realitatea virtuala, iar acum încă una apare pe Steam. Overview este o experienţă educaţională cinematografică ce utilizează informaţii primite de la NASA, Agenţia Japoneză de Explorare Aerospaţială şi Agenţia Spaţială Europeană pentru a veni cu un model cât mai aproape de realitate a universului în care ne aflăm.
Studioul Orbital Views este cel care a realizat Overview, în parteneriat cu regizorul Paul Mezier, cel care s-a ocupat şi de scenariul acestei experienţe gândite în două module separate. Story, primul modul, este un film educaţional de 30 de minute, în care putem afla lucruri despre univers, într-o manieră interactivă, dar educativă, povestea fiind narată de actorul britanic Anthony Hyde. Privitorii vor învăţa astfel despre planete, stele şi galaxii.
În cel de-al doilea modul, Explore, privitorii vor putea face fix asta: să exploreze universul despre care tocmai au aflat lucruri noi şi interesante, în cadrul mai multor capitole. Doar două sunt disponibile pentru moment, în care utilizatorul poate să facă doar zoom in şi out sau să „zboare” în jurul sistemului solar, însă noi capitole vor fi lansate în perioada următoare.
„The end result is, everything you see is accurate and real. All the blinking dots you can see? You can recognize constellations. You can recognize actual stars. Every location is correct. That is a big claim, but it’s the first time we’ve seen anything like that, really. To me, the first time we started playing with the software, it was mind-blowing, a declarat regizorul francez Paul Mezier despre proiectul lansat împreună cu Orbital Views.
Francezul nu este la prima experienţă cu realitatea virtuală, iar cei de la Orbital Views oferă zboruri parabolice, în care participanţii pot experimenta microgravitaţia, iar cu ajutorul unor căşti de realitate virtuală se simt de parcă ar zbura prin spaţiu, ar merge pe Lună sau pe Marte.
Evident, Overview nu este prima experienţă care ne lasă să explorăm cosmosul in realitatea virtuala, avem SpaceVR sau Neos: The Universe şi chiar Apolo 11 VR, însă aceasta pare să aibă cel mai mare grad de acurateţe, dacă e să ne luăm după declaraţiile producătorilor. Experienţa a fost lansată pe 1 martie pentru HTC Vive, la un preţ de 25 de dolari, iar update-urile vor fi gratuite. Cei care utilizează Oculus Rift pentru a explora cosmosul in realitatea virtuala vor trebui să aştepte, însă, până pe 2 aprilie, când va fi lansată şi pentru această platformă.