Ford si Bosch folosesc realitatea virtuala pentru mecanicii Mustang Mach-E
Pentru noul lor model, Mustang Mach-E, Ford a venit cu o altă idee pentru trainingul mecanicilor. Împreună cu Bosch vor folosi realitatea virtuală pentru a-i familiariza pe aceştia cu noua maşina. Această nouă formă de training va face întreg procesul mult mai simplu şi mult mai eficient din punct de vedere al costurilor.
Până acum, pentru a-i putea familiariza pe mecanici cu noile modele, era nevoie să îi trimită pe aceştia, dar şi o întreagă flotă de maşini, pe la diferite centre de training de pe teritoriul Statelor Unite. Realitatea virtuală va elimina acest proces costisitor pentru că le va oferi acces specialiştilor la un manual digital pentru reparaţii. Pentru început, aceştia se vor concentra pe a învăţa cum să serviseze, să înlocuiască şi să diagnosticheze problemele bateriei, noul SUV Ford fiind full-electric. Mai departe, Bosch VR lucrează la o serie de extensii ale programului de training pentru a putea atinge toate componentele maşinii. Evident, procesul este mult mai simplu pentru că mecanicii vor putea să exploreze îndeaproape modelul Ford Mach-E şi vor putea petrece atât timp cât e nevoie în training-ul virtual – nu vor mai avea constrângerea timpului şi nici a unor manuale stufoase. Realitatea virtuală schimba procesul de învăţare şi tot ce vor avea nevoie este un headset Oculus Quest.
This new training tool allows technicians to understand the components and steps required to service these high-voltage systems, then confidently perform diagnostics and maintenance,” spune Dave Johnson, director al operaţiunilor Ford de service engineering.
Bosch a venit cu această soluţie inovatoare de training în 2019, iar Ford este primul producător auto care implementează un asemenea curs pentru tehnicienii săi. Mai mult, fabricantul american nu spune nu ideii de a aplica aceeaşi strategie şi pentru următoarele sale modele, mai ales că anul următor ar trebui să apară o nouă generaţie F-150. Ceva similar am descoperit şi la cei de la Porsche, care au implementat un sistem de AR pentru diagnosticul şi servisarea maşinilor în unele dintre punctele sale. Trainingurile în realitatea virtual au ajuns să fie din ce în ce mai prezente: le-am văzut la şoferii de autobuz din Dubai, dar şi la armata americană şi chiar la AUDI, unde tehnicienii învaţă să monteze noul model în VR.