Cel mai eficient program de fitness, in realitatea virtuala
Dacă nu vă place să mergeţi la sală şi să vă vadă toată lumea cum încercaţi să reveniţi la forma dinainte de cozonacii de Crăciun, să ştiţi că există o aplicaţie de fitness in realitatea virtuala.
Aplicaţia Black Box e realizată de Ryan DeLuca şi Preston Lewis, fondatorii site-ului bodybuilding.com şi include în realitatea virtuală elemente de rezistenţă, gaming şi cardio. Evident, numele programului vine de la faptul că ne punem pe cap o cască HTC Vive sau Oculus pentru a realiza exerciţiile ce promit să lucreze întregul corp.
“Black Box VR will integrate resistance training through an electronically controlled cable system which will be seamlessly integrated into the game experience. Reach out to grab that rope or lift the handles on that object and you’ll feel real cables, set to the exact resistance that you need. Functional fitness in a fictional word.
Fondatorii spun că prin 40 de minute de antrenament pe zi, timp de 3 zile pe săptămână, veţi reuşi să obţineţi corpul mult visat, crescând anduranţa, forţa şi devenind mai sănătoşi cu ajutorul mişcării, totul într-un mediu cu adevărat inedit. Aplicaţia se bazează şi pe machine learning, procesul prin care computerul „învăţă” din toate datele pe care le primeşte de la utilizator, ca să îl ajute să îşi atingă scopurile.
Black Box a fost deja prezent la CES, unde cei interesaţi au putut experimenta aplicaţia. Spre deosebire de un set normal de HTC Vive, cei care vor să facă sport primesc o pereche de benzi cu motion tracking şi lucrează cu un aparat de fitness, în timp ce sunt complet imersaţi în lumea virtuală ce îi provoacă. Pentru moment, aplicaţia va fi disponibilă doar în anumite locaţii din S.U.A., iar reprezentaţii Black Box au declarat că vor lucra şi la o versiune care va putea fi folosită acasă.
Ţinând cont că multă lume îşi face abonament la sala doar pentru a se lăsa câteva luni mai târziu, din varii motive, genul acesta de aplicaţie ar avea mai multe şanse în a ţine doritorii interesaţi. Imersiunea într-o lume virtuală, care mereu trimite provocări către utilizator şi posibilitatea, în viitor, de a concura cu alţi fani ai fitness-ului e o modalitate foarte bună de a-i ţine în priză şi în forţă pe cei care încearcă aşa ceva. Rămâne de văzut dacă un headset HTC Vive va putea face faţă unei asemenea utilizări intense şi mai ales, dacă preţul va justifica renunţarea la banalul abonament la sală pentru un Black Box. Dacă tot vreţi să faceţi mişcare, până apare cutiuţa neagră pe la noi, vă recomandăm nişte jocuri care să vă pompeze sângele şi să vă lucreze muşchii.